Saksı Çiçek Bakımı

 

•Genelde saksı bitkilerine haftada bir su verilir ve 1 hafta boyunca su verilmez. Bu inanış yanlıştır. Elinizi bitki toprağına değdiğinizde toprak nemli olmalıdır. Kurumaya başladığında çiçeğiniz susamış demektir. Bu nedenle çiçeğinizin toprağını sürekli nemli tutunuz. Haftalık su verdiğinizde kökler bir hafta boyunca su içinde kaldığından köklerde çürüme böceklenme veya koku yapma olasılığı artmaktadır.

 

  

•Çiçekli bitkiler güneş veya aydınlığı sevmektedir ve bakımı yeşil yapraklı bitkilere göre çok daha zahmetlidir. Çiçekli bitkiler mevsimlerine göre çiçek açmaktadır ve mevsim sonunda çiçeklerini dökmektedir. Çiçekli bitkilerinde kendi içerisinde ayrımı vardır. Bazıları balkon bitkisi iken bazıları ise salon içi bitkisidir. Çiçeği koyacağınız yeri belirlerken buna da dikkat etmelisiniz.

 

  

•Yeşil yapraklı bitkiler ise güneş ve aydınlık ihtiyacı fazla olmayan bitki cinsleridir. Ofis ortamında havalandırmanın klimalarla olması yani sanal ısıtma ve havalandırma şeklinde olması bitkiler için iyi bir ortam değildir. Bu tip ortamlarda nem oranı sıfıra yakındır ve bu da bitkilerin yaşama kalitelerini düşürmektedir. Bu nedenle çiçeklerinizi hava akımından mümkün oldukça uzak tutunuz. Direk güneş ışığı altına asla koymayınız.

 

  

•Bitki size geldikten belli süre sonra yapraklarını döküyor, yaprakları sararıyor ya da uçları kuruyorsa nedenini iyi analiz etmek gerekir. Acaba bitki güneş mi görmüyor, aydınlık mı, suyunu mu az veya çok verdiniz, ortamın havalandırması nasıldır en önemlisi de siz ofisinizden veya evinizden çıktıktan sonra bitkinin bulunduğu ortam nasıldır. Bu noktalara dikkat edildikten sonra bitkinizin yaşamaması için hiç bir sebep yoktur.  

Copyright © 2014 Antalyacicekci.com.tr, Bir Duygu Çiçek Kuruluşudur.

ajansgrafik

Yukarı Çık!